Sportivi de Performanta

Preparator Fizic pentru Sportivi de Performanță

preparator fizic pentru sportivi de performanta

Un sportiv de performanţă are nevoie de ajutor specializat din partea unui preparator fizic. El trebuie sa fie un profesionist desăvârşit, cu toate calificările obţinute, la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul lui de activitate şi preocupat mereu de îmbunătăţirea propriilor tehnici de antrenament. Preparatorul fizic este foarte important în stafful unui sportiv de performanţă.

Datorită grijii lui, sportivul evită acidentările şi suprasolicitarea, dar face şi o recuperare exact aşa cum trebuie ea efectuată. Preparatorul fizic elaborează planul de antrenament al sportivului şi se asigură că parametrii fizici sunt în limitele necesare pentru că performanţa sa poate fi obţinută în condiţii normale, atunci când nu apar accidentări şi alţi factori ce pot influenţa rezultatul unei competiţii.

Organismul uman reacţionează în mod diferit la efortul susţinut, aşa cum e cazul sportivilor de performanţă. Atât în sporturile individuale, cât şi în cele de echipă, preparatorul fizic concepe o schemă de pegătire pentru fiecare membru al echipei, având la dispoziţie date importante despre performanţa fizică a fiecărui sportiv.

Acum nu mai există sport de performanţă fără preparator fizic alături de o echipă. Antrenorii au înţeles faptul că ei nu pot asigura singuri fiecare aspect al pregătirii sportivilor, cu atât mai puţin pregătirea lor fizică şi recuperarea după partidele disputate. În special după unele accidentări, preparatorul fizic trebuie să urmărească foarte atent recuperarea sportivului şi să pregătească un plan de antrenament şi recuperare ce va permite revenirea treptată la forma fizică iniţială a sportivului.

În sportul de performanţă, corpul este supus unor provocări extreme în multe cazuri. Aşa că el trebuie protejat, astfel încat sportivul să nu rămână cu sechele în urma efortului depus. Modul în care el este antrenat sa reziste în astfel de condiţii şi consolidarea calităţilor fizice precum rezistenţa şi tonusul muscular dau măsură succesului în orice sport de performanţă.

Vrei un stil de viață sănătos?

Completează formularul de mai jos și hai să ne cunoaștem!

Nume / Companie

Telefon

Vârsta

Înălțime

Greutate

Când ai putea să ne întâlnim?

Ce obiectiv ți-ai propus?

Alte detalii