Recuperare Post-Traumatică

Recuperare Post-Traumatică

Recuperare fizică pentru persoane ce au suferit traumatisme ca urmare a unui accident
recuperare post-traumatica

Din păcate, viaţa ne pune uneori în situaţii dificile pe care le putem depăşi cu bine dacă avem alături de noi oameni dedicaţi meseriei lor. Atunci când cineva suferă un accident de orice natură care are drept urmare un traumatism, el are nevoie de ajutor specializat pentru o recuperare fizică făcută exact aşa cum trebuie. În funcţie de gravitatea traumatismului, recuperarea poate fi completă sau parţială, însă vei putea să îţi redobândeşti într-un interval de timp rezonabil capacitatea de efort şi mobilitatea doar dacă vei lucra cu un antrenor specializat în astfel de probleme.

Cel mai mult sunt afectate de traumatisme sistemele osos și muscular, ele fiind esențiale în asigurarea mobilităţii normale a corpului. Traumatismele pot afecta și articulațiile sau tendoanele, caz în care programul de recuperare conceput de antrenor vizează atât reducerea durerilor, cât și redobândirea flexibilității acestor elemente fizice. Recuperarea după traumatisme nu se poate fără a avea alături un specialist, căci un program de recuperare stabilit de un neprofesionist poate cauza probleme mai mari decât cele inițiale.

Programele de recuperare posttraumatică dau rezultate bune şi în cazul accidentelor grave ce provoacă leziuni la nivelul coloanei vertebrale. Ajutat de aparatură de specialitate, antrenorul tău te poate ajuta să revii la o viaţă normală într-o perioadă de timp rezonabilă. Combinat cu masajul şi terapiile complementare, programul de recuperare posttraumatică poate da rezultate excepționale atunci când te găsești într-o situație dificilă.

Prin recuperarea posttraumatică a unei persoane, se urmărește redobândirea capacităţii funcţionale a corpului şi recăpătarea independenţei ei în activităţile desfăşurate zilnic. De regulă, se vizează recuperarea la nivelul şoldului, a umărului, cotului sau genunchiului. În funcţie de specificul intervenţiei chirurgicale suferite de pacient şi de indicaţiile medicului, antrenorul particularizează programul de recuperare şi ajustează ritmul fiecarei sedinţe de recuperare. Astfel, sunt evitate inclusiv complicaţii precum edemele, inflamaţia locului respectiv şi tumefierea acestuia.

Vrei un stil de viață sănătos?

Completează formularul de mai jos și hai să ne cunoaștem!

Nume / Companie

Telefon

Vârsta

Înălțime

Greutate

Când ai putea să ne întâlnim?

Ce obiectiv ți-ai propus?

Alte detalii